Kundalini YogaKundalini Yoga

KUNDALINI YOGA

Yoga handler om å skape union mellom den begrensende bevisstheten (pålagte mønster/begrensninger) og ubegrenset bevissthet = Den vi er!

Kundalini Yoga er også kalt "yogaen for bevissthet", fordi det fokuseres på å bli mer bevisst vår relasjon til oss selv, menneskene rundt oss og til verden.

I vår tid blir vi alle stilt overfor et enorm press når det gjelder arbeid, hjem og personlige forhold. Vi har en overveldende mengde valgmuligheter, som i seg selv kan virke spennende, men samtidig mates vi med like overveldende mengde informasjon gjennom PC, mobiler, TV m.m.
All denne stimulien påvirker sinnet vårt og vår evne til å fungere på vårt aller beste.
Stadig flere føler seg sliten, utmattet, nedstemt, deprimert, har smerter i kroppen, svekket immunforsvar m.m.

Det er mulig å skape balanse i dette kaoset.

Gjennom Kundalini Yogaens dynamiske øvelser, pusteteknikker, mudra(fingertrykk), mantra og meditasjoner vil vi hjelpe kroppen å gi slipp på spenninger, fjerne "gammel historie" som blokkerer energiflyten i vårt energisenter(Chakra) og ta kontroll over tankekaos.
Et rolig sinn er helt nødvendig for å klare lytte til sin indre stemme, der inne hvor vår visdom og egne svar ligger.

Dette er en treningsformen som passer alle, uansett alder og fysiske utgangspunkt, og det kreves ingen forkunnskaper for å kunne delta. Øvelser kan til og med gjøres fra stol.

I Kundalini Yoga handler det ikke om å prestere, men rett og slett bare lære å være tilstede for deg selv her og nå - i øyeblikket.


Medisinsk Yoga/MediYoga har sinn opprinnelse fra Kundalini Yoga.

Min oppgave som yogalærer er å utfordre deg, slik at du kan oppnå endring/bevegelse i en ny retning.

Jeg skal være en venn for sjelen din og et sandpapir for Egoet ditt!

* Yogaklasser for grupper

* Individuelle timer/PT-Privat undervisning

* Ungdomsyoga

* GongBadGRATIS prøvetime yoga i grupper!


Trykk her for priser
Hver klasse har en varighet på 90 min og innholder følgende:

 • Inntoning
 • Yoga/Pusteøvelser - Kriya
 • Dyp avspenning
 • Meditasjon eller Gong Meditasjon
 • Uttoning

 • Før timen: Det beste er å ikke ha spist på 1,5 time før yogatimen. Ta heller litt yoghurt eller frukt rett før timen hvis du ikke rekker middag. Ha på løstsittende klær, som er behagelig å bevege seg i. Ta gjerne med vannflaske. - hjelper til med å rense ut giftstoffer fra kroppen. Særlig viktig å drikke godt med vann etter yogaklassen.

  Vi starter hver klasse med å chante Adi Mantra: ONG NAMO GURU DEV NAMO
  Intensjonen er å skape kontakt innover hvor dine egne svar og visdom ligger.

  Vi avslutter med en vakker sang: Long Time Sun, som synges til oss selv og mantraet SAT NAM, som betyr Sannhet er min Identitet - Jeg er Sann!

  I starten kan du oppleve følgende symptomer etter yogaklasser:

 • Litt hodepine
 • Litt verking i kroppen
 • Kvalme
 • Tretthet

 • Grunnen er at kroppen starter med å skille ut giftstoffer, som kan komme av stress, lite søvn, røyking, kaffe, medisiner eller alkohol.
  Hjelp kroppen ved å drikke godt med vann. Og spis velbalanserte måltider. Hvil når kroppen ber om hvile!
  Øv deg på å lytte til kroppens signaler og ta vare på deg selv.

  Hvile mellom øvelsene er like viktig som selve øvelsene, da de utgjør den passive delen, det feminine aspektet - å ta imot.
  Det maskuline aspektet er handling - selve øvelsen.
  Kundalini yoga har som mål å skape likevekt/balanse mellom det feminine og maskuline i oss.

  Å få tankene under kontroll kan virke som en overveldende oppgave, men du kommer til å finne ut hvordan det gjøres.
  Når du begynner å praktiserer Kundalini Yoga, vil du oppleve mange forskjellige og fargerike "rollefigurer" - fasetter av ditt eget selv, både positive og negative, og alle har sin egen agenda. Det er ditt valg om du vil engasjere deg i dem eller ikke.
  Vær tålmodig og gi deg selv tid til å utforske de teknikkene som du foreslås.
  Gradvis, etter hvert som du får fred med alle de skjulte stemmene som kan ligge begravd dypt i underbevisstheten - som uttrykker bedømmelse, tvil, frykt, forvirring, misunnelse og konkurranseinstinkt - vil du anta et nytt perspektiv der disse stemmene oppløses og du føler deg mer entusiastisk, skapende og villig til å åpne deg for forandring og nyte hvert øyeblikk av livsreisen din.

  Vær åpne for det merkverdige i Kundalinni Yoga - gi slipp på frykten og hemningene og ha tillit til prosessen, så vil du oppdage hvordan teknikkene kan fungere for deg.

  SAT NAM
  Yogi Bhajan – Mesteren av Kundalini Yoga

  Harbhajan Singh Khalsa Yogiji, bedre kjent som Yogi Bhajan, ble født i India i 1929.

  I året 1969 flyttet han til USA for å lære bort Kundalini Yogas kraftfulle teknikker. Han berørte mange hjerter og åpnet sinnet til mennesker fra alle livets veier.

  Yogi Bhajan hadde en unik evne til å se og oppfatte behovene til mennesket i vår moderne tid, og har etterlatt seg et mangfoldig assortiment av teknikker og kunnskap om hvordan leve et liv i balanse. Inntil han kom til USA var Kundalini Yoga kun blitt lært bort i all hemmelighet, fra mester til disippel, men Yogi Bhajan skjønte at tiden var inne for å bryte denne eldgamle koden av hemmeligholdelse.

  Yogi Bhajan lærte oss ikke bare fysiske øvelser og meditasjoner, han lærte oss også om hvordan vi kan relatere oss til vår egen sannhet og til hverandre. Om hvordan kommunisere bevisst og effektivt, og om hvordan leve livet. Hans læren omfattet alt fra psykologi og humanology, til matlaging..

  Medisinsk Yoga, som er blitt ganske kjent her i Skandinavia, har sitt utspring fra Kundalini Yoga. "Mediyoga" er en samling av vitenskapelig beviste Kundalini Yoga teknikker, og er et godt bevis på at Yogi Bhajan var forut for sin tid og visste om de kraftfulle og medisinske virkningene av Kundalini Yoga på både kropp og sinn.

  Yogi Bhajan's motto var: "Det er ikke livet det kommer ann på, men motet du bringer inn i det". Også på baksiden av telefonkortet hans stod det "Hvis du ikke kan se Gud i alt, kan du ikke se Gud i det hele tatt". Og Yogi Bhajan levde begge deler som et godt eksempel.

  For å romme hans læren og støtte det internasjonale fellesskapet grunnla han 3HO "Healthy, Happy, Holy Organisation", basert på hans første prinsipp "Happiness is your birthright" ("Lykke er din fødselsrett"). Gjennom the Aquarian Teacher Program, har Yogi Bhajan utdannet tusenvis av KRI sertifiserte lærere. I 1994 grunnla han The international Kundalini Yoga Teacher Assocication (IKYTA) for videre å kunne spre hans læren, og Kundalini Research Institute (KRI) for å oppbevare hans læren som han visste var forut for sin tid.

  Yogi Bhajan vilje var å gjøre mennesker uavhengige og mestre sine egne liv, og sa at "Jeg har kommet for å skape lærere, ikke for å samle disipler".

  Kilde: Kundalini Yoga Skolen - www.kundalini-yoga.no
  Pusteteknikker

  * Informasjon kommer *
  Sanskrit: “Befri seg fra sinnet”

  Et mantra består av en eller flere stavelser som skaper lydbølger, som dannes av ord vi uttaler, bestemmer følelsene våre og det vi projiserer til andre.
  Når vi vibrerer et mantra, skjærer vi gjennom den mentale skravlingen og skaper indre stillhet og konsentrasjon.
  Kombinasjonen av lyd, rytme, tonefall og betydning renser sinnet for egostyrte tanker som hindrer oss i å oppleve klarhet, fred og glede.
  Enten mantraet er for fred, intuisjon eller rikdom, gir lydbølgende intet rom for andre tanker. Det spiller ingen rolle om vi ikke forstår betydningen: Lydene er en formel som hever bevisstheten.

  Mantraer er gjentagelsen av lydvibrasjonene som forandrer mentale mønstre og hjernens kjemi.
  Å chante et mantra gjentatte ganger stimulerer reflekspunkter i ganen som aktiverer hypothalamus, en kjertel i hjernen, og er gunstig for hele kroppen.

  I begynnelsen da jeg startet med mantra, synes jeg det var veldig merkelig, men nå synger jeg av full hals(gjerne i bilen) og elsker følelsene av fred og glede det gir meg.

  I tillegg skal det være veldig effektiv når det gjelder å åpne chakraene(energifelt), spesielt hjertechakraet og halschakraet.


  SAT NAM betyr Sannhet er min Identitet / Jeg er Sann
  Fingertrykk

  * Informasjon kommer *
  Kroppslåser og øyenfokus

  * Informasjon kommer *
  * Informasjon kommer *
  Yogi = en som har funnet kontakt med seg selv og elsker seg selv.
  Ser yoga i alt: Pusten, din egen bevissthet og i alt en gjør i hverdagen.

  * Mer informasjon kommer *